Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba Yağı Nedir?

Jojoba çalı türünden bir bitkidir. Çöl etkisi olan ülkelerde bulunur. Sıcağa dayanıklı bir çalı bitkisidir. Amerikanın güneyinde, İsrail ve Hindistan’ın çöl etkisi olan bölgelerinde yoğun olarak görülür. Jojoba çalısından elde edilen yağ kozmetik ve parfüm sektöründe kullanılmaktadır.

Jojoba yağının deri kanseri tedavisinde kullanıldığı belirtiliyor. Bunun yanı sıra yaraların tedavisinde de etkin olarak rol oynuyor. Günümüzde ise kişisel bakım ürünleri içerisinde kullanılarak kozmetik dünyasında etkili ürünler piyasaya sürülüyor.

Jojoba yağı, özellikle kozmetik sektöründe doğal nemlendirici olarak kullanılan ve kullanıcılarını da olukça memnun bırakan bir yağ çeşididir.

Bu yağ ciltte daha çok kullanılsa da tedavilerde de işe yaramaktadır. Ciltteki kullanım alanları saymakla bitmeyen jojoba yağı kadınların favori cilt bakımı ve saç bakımı yağlarından biri olarak kozmetik sektöründeki yerini alır.

Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Kırışıklıkların giderilmesine, cildin sağlıklı ve eşit şekilde nemlenmesine, kurulukların ve çatlakların iyileşmesine, sarkmaların oluşmamasına yardımcı olur.

Jojoba bitkisi yağı çeşitli bakım ürünlerinde, kremlerde, maskelerde ve jellerde bulunmaktadır.

Bu ürünler içeriğinde jojoba otu yağı ile cildi tazeler, doğal içeriği ile kolay bir şekilde rahatlıkla nemlendirir. Cildin canlılık kazanmasına ve ölü deriden arınarak yeni derinin canlılık ile parlamasına yardımcı olur.

Dudak bakımında da özellikle rujlarda ve dudak nemlendirici ürünlerde sıkça kullanılan jojoba tohumu yağı, dudaklarda soğuktan oluşabilecek çatlakları iyileştirir.

Aynı zamanda dolgunlaşmasına da yarar fakat bu etki çok uzun süreli değildir. Dudakların ölü deriden arınmasını ve sağlıklı bir şekilde nemlenerek dolgunluk kazanmasını sağlayan bu yağ, her cilt tipine uygundur. Etkileri de hemen hemen her ciltte olumlu sonuçlanmaktadır.

Jojoba Yağının Cilde Faydaları

Etkili ve olumlu sonuç elde etmek için düzenli ve yeterli miktarda jojoba yağı kullanmak yeterli olacaktır. Yaraların tedavisinde, kesiklerde, çiziklerde, çatlaklarda etkilidir. Çeşitli ufak yaralanmalarda jojoba yağı tedavi sağlarken aynı zamanda bölgenin de sağlıklı bir şekilde kendine gelmesine yardımcı olur.

Jojoba Yağının Faydaları

Jojoba bitkisi yağı çeşitli yağlar ve bileşenler ile seyreltilip maske halinde de kullanılabilir ve sonrasında yıkayarak ya da ıslak bir havlu ile çıkartılabilir.

Bu yağ diğer farklı yağlar ile birleştiğinde oldukça etkili bir cilt nemlendirmesine ve onarıma yardımcı olur.

Kozmetik ürünlerinin zararlı etkisinden de korunmaya yardımcı olur. Ciltteki kapalı gözenekleri de açarak sivilce ve akne oluşumunu önlemeye sağlıklı bir biçimde yardımcı olur.

Temiz gözenekler ve nemlenmiş bir cilt ile makyajsız dahi pürüzsüz görünen cilt jojoba otu yağı ile mümkün hale geliyor. Maske olarak da tek başına nemlendirici olarak da kullanıldığında memnun bırakıp olumlu etki yaratıyor.

Jojoba yağı çeşitli makyaj malzemelerinde, maskelerde, kozmetik ürünlerinde, makyaj temizleme ürünlerinde kullanılıyor. Nemlendirici el, yüz ve vücut kremlerinde ve daha birçok yerde kullanılmaktadır.

Bunların içeriğindeki jojoba yağı az olmasına rağmen oldukça etkilidir. Özellikle nemlendirme ve onarım konusunda oldukça başarılı olan jojoba yağı kurumuş ve çatlamış el ve dudaklarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Kullanılan el ve dudak kremlerinin içine az miktarda jojoba yağı eklenmesi ile olumlu sonuç alınabileceği gibi jojoba yağı içeren kremler tercih etmek de bir çözüm sağlayacaktır.

jojoba yağının saça faydaları

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Jojoba çiçeği yağı saçta kullanıldığı zaman ciltteki gibi olumlu bir etki bırakır. Saç derisindeki kuruluğu önler ve dökülmeleri engeller, kepeğin oluşumunu önlediği gibi devamlılığının da olmamasını sağlar.

Düzenli kullanımda kepekten tamamen arınmak mümkündür. Bunun için kullanılan şampuan jojoba yağlı seçilebilir. Jojoba meyvesi yağı içerikli şampuan almak istenmiyorsa kullanılan mevcut şampuana bir miktar jojoba yağı eklenebilir.

Jojoba Yağının Saça Faydaları

Bu yağ, saç diplerine masaj yapılarak uygulandığı zaman köklerin beslenmesini sağlar. Yeni uzayacak saçların sağlıklı ve daha kaliteli uzamasına katkıda bulunur.

Mevcut saçların doğal bir ışıltı ile parlamasında da etkilidir ve saçlara hacim vererek sağlıklı uzamalarına yardımcı olur. Yalnızca kökleri değil uçları da besleyerek saçların uçlarının kırılmamalarını sağlar. Daha uzun süre dayanan kaliteli saç tellerine sahip olunmasında önemlidir.

Bunun yanı sıra işlem görmüş saçların da onarımını sağlar ve güçlenmesine katkıda bulunur. Bu yönü ile de saçlarda çokça tercih edilen ve özellikle de saç maskelerinde çokça kullanılan bir yağ olarak yerini alır.

jojoba yağı nasıl kullanılır

Jojoba Yağı Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Jojoba bitkisi yağı saçta kullanılacağı zaman mevcut şampuana karıştırılarak kullanılabilir. Saç diplerine masaj yaparak uygulama sağlanabileceği gibi saç uçlarında da ovalanarak yağın emilmesine yardımcı olunabilir. Saç kökleri de uçları da jojoba bitkisi yağı ile birkaç dakika bekletilerek durulanmalıdır.

Ciltte jojoba bitkisinden elde edilen yağın kullanımı daha zahmetlidir. Maske yapmak için farklı yağlar ile karıştırılarak kullanılabilir olan jojoba bitkisi yağı, yaralı ya da çatlak olan bölgeye doğrudan sürülerek de etki etmesi beklenebilir.

Birkaç günde bir yapılacak olan maskelerin de içeriğine katılarak nemlendirme ve onarma etkisinden yararlanmak mümkündür.

Kremlerin, nemlendiricilerin ya da bakım ürünlerinin içine katılarak da kullanımı sağlanabilir. Özellikle el ve yüz ürünlerinde kullanılabilecek olan jojoba yağı onarım da sağladığı için kuruluğa ve ciltteki lekelere iyi gelmektedir. Miktarı fazla tutulmadan yeteri kadar jojoba yağı kullanıldığında bunlardan eser kalmayacaktır.

Kaliteli alınan jojoba bitkisi yağı, doktora danışmadan kullanılmamalıdır. Eczane ve aktarlarda çokça satılan, kozmetik ürünlerinde de bolca kullanılan jojoba otu yağının kullanımı kolay olduğu gibi fiyatı da hemen hemen her yerde aynıdır.

Özellikle de kuruluk yaşayan topuklara masaj yapılarak uygulandıktan sonra birkaç dakika bekletilip de sıcak tutulan ayaklar, ölü deriden arınmış ve nemlenmiş bir şekilde rahata kavuşmaktadır.

Jojoba bitkisi yağının faydaları hakkında vereceğim bilgiler bu kadardı. Kullanmanızı tavsiye ederim unutmayın güzel bir cilde sahip olmak için cilt bakımı şarttır. Daha fazla bilgi için tıklayın.

Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu